TALIBANI FORMIRALI VLADU: Ministar unutrašnjih poslova će biti lice sa poternice

Novosti online

07. 09. 2021. u 17:10

TALIBANI su saopštili sastav nove Vlade Avganistana. Predsednik Vlade biće jedan od osnivača talibana, a ministar unutrašnih poslova biće čovek sa poternice za kojim traga FBI.

ТАЛИБАНИ ФОРМИРАЛИ ВЛАДУ: Министар унутрашњих послова ће бити лице са потернице

Amerika hoće da nas uvuče u svoju "čorbu" u Avganistanu / Foto AP

Vladu će predvoditi Mula Mohamed Hasan Akund, a zamenik će biti Mula Abdul Gani Baradar, rekao je portparol talibana.

- Znamo da je naš narod čekao na novu vladu - rekao je portparol Zabihula Mudžahid.

Istovremeno, u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova su potvrdili da su dobili poziv za učešće na ceremoniji tim povodom, ali da iz Moskve neće slati nikoga već da će prisustvovati ruski ambasador u Kabulu.

„Tamo imamo ambasadora i nema potrebe da bilo ko putuje“, rekao je za Sputnjik specijalni predstavnik ruskog predsednika za Avganistan i zvaničnik Ministarstva Zamir Kabulov.

Televizija „Al džazira“ objavila je, pozivajući se na izvore, da su talibani juče uputili poziv Rusiji, Turskoj, Kini, Iranu, Pakistanu i Kataru za učešće na ceremoniji.


Podsetimo, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je juče rekao da je zvanična Moksva spremna da podrži novu vladu Avganistana ukoliko ona bude maksimalno predstavljala avganistansko društvo.


(Telegraf/Sputnjik)

BONUS VIDEO: BEBU PREBACUJU PREKO ŽIČANE OGRADE: Snimak nastao na aerodromu u Kabulu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!