"AVGANISTANU PRETI GRAĐANSKI RAT": Načelnik generalštaba SAD o usponu terorističkih grupa

D. D. S.

06. 09. 2021. u 15:47

U AVGANISTANU će se verovatno dogoditi građanski rat, izjavio je načelnik Generalštaba vojske SAD Mark Mili i dodao da su uslovi takvi da je moguć ponovni uspon terorističkih grupa u zemlji.

АВГАНИСТАНУ ПРЕТИ ГРАЂАНСКИ РАТ: Начелник генералштаба САД о успону терористичких група

Foto: Tanjug AP

Mili je za Foks njuz rekao da je "njegova vojna procena da ima izgleda za građanski rat". Procenio je da bi jačanje terorističkih grupa moglo da se desi i u narednih godinu dana.

- Mislim da postoji velika verovatnoća za građanski rat, a to bi onda moglo da dovede do ponovnog konstituisanja Al Kaide ili jačanja Islamske države i drugih terorističkih grupa - rekao je Mili.

Američki general doveo je u pitanje sposobnost talibana, koji tek treba da formiraju vladu. SAD su saopštile da će i dalje motriti i, ako treba, napasti sve što procene da je pretnja za njihovu u bezbednost Avganistanu.

BONUS VIDEO: 

IRAN ĆE TEK SADA DA POKAŽE ZUBE: Nuklearni program islamske republike dobija novi zamah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)