TALIBANI BI SRDAČNO PRIMILI MERKELOVU: "Radovali bismo se kad bi nas Nemačka podržala"

Tanjug

06. 09. 2021. u 10:53

PORTPAROL talibana Zabinulah Mudžahid naglašava da nova vlada u Avganistanu, koja tek treba da se uspostavi, želi dobre odnose sa Nemačkom i rado bi primili u Kabulu nemačku kancelarku Angelu Merkel.

ТАЛИБАНИ БИ СРДАЧНО ПРИМИЛИ МЕРКЕЛОВУ: Радовали бисмо се кад би нас Немачка подржала

Foto: Olivier Hoslet, Pool via AP

On je, u izjavi za "Bild", kazao da je uspostavljen specijalni izaslanik za evropske zemlje Mavlavi Abdulah Vasik, koji ima kontakt sa brojnim zemljama, a tako i Nemačkom.

- Predstavnici Nemačke su bili u našoj političkoj kancelariji u Dohi. U više navrata smo istakli da želimo novo poglavlje i dobre diplomatske odnose - podvukao je on.

Mudžahid kaže da bi se talibani radovali ako bi ih Nemačka podržala, te podseća na dobre ekonomske i diplomatske odnose koje su dve zemlje uvek imale.

Istakao je da talibani ne prave nikakve probleme Avganistancima koji su radili za Nemačku i druge zemlje, i da će se brinuti da mogu bezbedno da žive.

Mudžahid ističe da su se talibani promenili i da je velika razlika između talibana devedesetih, i aktuelnih.

- Ranije je bilo brojnih političkih partija i nije bilo nikakve saradnje - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu