PRIPREME ZA SMRT KRALJICE ELIZABETE: VIP karte za gledanje kovčega, crne slike, plan i u slučaju napada terorista

Novosti online

04. 09. 2021. u 00:54

BRITANSKA kraljica Elizabeta II ima 95 godina, te se njena smrt planira pod kodnim nazivom "Operacija londonski most".

ПРИПРЕМЕ ЗА СМРТ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ: ВИП карте за гледање ковчега, црне слике, план и у случају напада терориста

Foto: EPA

Sahrana će navodno biti održana 10 dana nakon njene smrti.

Dan kraljičine smrti neće biti proglašen državnim praznikom, a poslodavcima će biti rečeno da sami odluče hoće li dati radnicima slobodan dan ili ne.

Takođe, tada će sve vladine i kraljevske internet stranice i profili na društvenim mrežama biti promenjeni tako da prikazuju crni transparent, a vladini službenici neće smeti da budu aktivni na društvenim mrežama, osim ako im to zbog opravdanog razloga nije odobreno.

Danima nakon sahrane, navodno će mrtvački sanduk kraljice Elizabete II u povorci da se prenese iz Bakingemske palate u Vestminstersku palatu, gde će biti otvoren za posetioce tri dana po 23 sata na dan.

VIP ličnosti koje žele da pogledaju sanduk navodno će dobiti karte, na kojima će biti označeno vreme poseta. Međutim, prema "Politiku" koji je prvi objavio dokumente, vlada je izrazila zabrinutost hoće li država moći da se nosi s takvim događajem.

Razna odeljenja pokrenula su pitanja o sposobnosti zemlje da se nosi s prilivom stranih turista, prenatrpanosti glavnog grada i mogućnošću terorističkih napada.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

DOK SMO MI PEVALI HEJ SLOVENI, ONI SU... Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu