EVAKUACIJA ZA ODABRANE U TAJNOJ BAZI CIA: Spasavanje Amerikanaca i elitnih avganistanskih jedinica usled haosa

D. D. S.

02. 09. 2021. u 15:31

SAD su navodno koristile tajnu bazu CIA za spasavanje Amerikanaca, zajedno sa pripadnicima elitnih avganistanskih specijalnih snaga, usred haosa na aerodromu u Kabulu i oko njega.

ЕВАКУАЦИЈА ЗА ОДАБРАНЕ У ТАЈНОЈ БАЗИ ЦИА: Спасавање Американаца и елитних авганистанских јединица услед хаоса

Foto: Tanjug/AP Photo

Kako prenosi "Politiko", baza "Orao", oko pet kilometara severno od međunarodnog aerodroma u Kabulu, korišćen je za tajno spasavanje stotina američkih državljana i najmanje 1.000 avganistanskih komandosa i njihovih porodica iz zemlje. Portparol CIA odbio je da komentariše operaciju.

Navodeći dokumenta o letu i tri visoko pozicionirana izvora, navodi se da su evakuisani dobili uputstvo da krenu u bazu kako bi izbegli bezbednosne rizike i opšti haos izvan aerodroma.

Diplomate su direktno komunicirale sa američkim državljanima. Neki ljudi su iz baze helikopterima odvezeni na aerodrom u Kabulu, a kasnije prebačeni avionom u Nemačku.

BONUS VIDEO

U VOJNOM AVIONU SA PANCIROM: Britanski student snimio kako se evakuiše iz Kabula

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!