AVGANISTANSKI JUTARNJI PROGRAM VODI ŽENA! Situacija u zemlji napeta, cena hrane porasla za 50 odsto, a goriva za 75 (FOTO)

Novosti online

02. 09. 2021. u 14:49

AVGANISTANSKI jutarnji program, koji se emituje na najgledanijoj TV stanici TOLO TV, nastavio je sa radom i to sa voditeljkom, saopštio je direktor te medijske mreže.

АВГАНИСТАНСКИ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ВОДИ ЖЕНА! Ситуација у земљи напета, цена хране порасла за 50 одсто, а горива за 75 (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Postojala je zabrinutost da će talibani ograničiti učešće žena u javnom životu tokom njihove vladavine. U prošlosti su talibani označavali TOLO TV kao propagandnu mrežu.

Sad Moseni, direktor MOBY grupe koja vodi rad kanala TOLO, objavio je na društvenim mrežama danas ovu informaciju.

U međuvremenu iz UN upozoravaju kako bi Avganistan mogao da se suoči kroz mesec dana sa velikom krizom zbog manjka hrane, kad bi svaka treća osoba u toj državi mogla da ostane gladna.

- Situacija u Avganistanu iz humanitarne perspektive nastavlja da bude ekstremno napeta - tvrdi UN-ov humanitarni koordinator u ovoj državi Ramiz Alakbarov, te dodaje kako više od polovine dece u Avganistanu teško dolazi do narednog obroka.

Al Džazira saznaje kako su poslednjih dana cene hrane u Avganistanu porasle za 50 odsto, dok je gorivo poskupelo za 75 odsto.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: PROTEST ŽENA U KABULU: Traže da se zaštite njihova prava od Talibana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024