JURIŠ NA ALBANSKU MAFIJU: Španska policija uhapsila više od 100 osumnjičenih

Novosti onlajn

01. 09. 2021. u 17:45

VIŠE od 100 osoba je uhapšeno i uništeno oko 25.000 sadnica marihuane u akciji španske policije protiv albanske mafije na nekoliko lokacija u toj državi. Španska policija tvrdi da je šverc marihuane u poslednjih nekoliko godina lansirao albansku mafiju u sam vrh kriminalnih organizacija u Evropi.

ЈУРИШ НА АЛБАНСКУ МАФИЈУ: Шпанска полиција ухапсила више од 100 осумњичених

Foto: Depositphotos

Istraga je trajala više od godinu dana i na kraju je uhapšeno 107 osoba povezanih sa albanskim kriminalnim grupama, koje su švercovale marihuanu širom Evrope, saopštila je španska policija. Navodni kriminalci uhapšeni su na 51 lokaciji u Španiji i tokom akcije uništeno je 25.000 sadnica marihuane, tona spakovane droge, 70.000 evra i nešto oružja i opreme, prenosi javni servis.

Akcija policije je obuhvatila Taragonu, Barselonu. Đironu i Kasteljon, a u procesu identifikovanja kriminalaca učestvovale su i policije iz Albanije i Nemačke. U akciji je učestvovalo ukupno 400 agenata.

Šverc marihuane omogućio je albanskoj mafiji da se "takmiči sa ostalim kriminalnim organizacijama, poput italijanske ili balkanske mafije", navela je španska policija.

Policija je, takođe, navela da su ilegalne plantaže marihuane krale struju iz lokalnih mreža, čime je pričinjena šteta procenjena na oko 1,6 miliona evra.

Španska policija je upozorila da se trenutno vodi nekoliko akcija protiv albanske mafije, mahom pod okriljem Evropola.

(Sputnjik)

Bonus video: KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)