TRAGIČNI PODACI: U eksploziji u Kabulu stradalo najmanje dvoje ljudi, povređeno troje - Projektil pogodio kuću! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2021. u 15:32

NAJMANjE dve osobe su poginule u eksploziji u Kabulu, a tri su povređene, javlja Al Arabija pozivajući se na avganistansku novinsku agenciju Asvaka.

ТРАГИЧНИ ПОДАЦИ: У експлозији у Кабулу страдало најмање двоје људи, повређено троје - Пројектил погодио кућу! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/disclosetv

Tri osobe su povređene, a među njima su žene i deca, navode očevici.

Funkcioner nedavno svrgnute vlade rekao je za AFP da je reč o projektilu koji je, prema prvim informacijama, pogodio kuću koja se nalazi pored aerodroma.

Agencija RIA Novosti javlja, pozivajući se na izvor u policiji, da je eksploziju izazvao raketni napad.

Američko vojno osoblje navodno je poslednjih dana izvodilo kontrolisane eksplozije opreme i objekata, a nije poznato da li je to uzrok najnovije eksplozije.

Funkcioner ministarstva zdravlja potvrdio je za Bi Bi Si da je se kod aerodroma dogodila eksplozija.

Podsetimo, u dva napada koja su se dogodila u prestonici Avganistana stradalo je 170 ljudi, među njima 13 pripadnika američke vojske.

Podsetimo, samo nekoliko sati nakon što je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden rekao da će u narednih 24 do 36 sati verovatno biti novih napada na aerodrom u Kabulu, američka ambasada u Kabulu, pozivajući se na specifičnu i verodostojnu pretnju, pozvala je građane SAD da napuste okolinu aerodroma.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!