POTRESNA ISPOVEST LEKARA: Deca iz Avganistana ponovo počinju da se igraju i smeju!

Novosti online

28. 08. 2021. u 16:43

LEKAR koji u Velikoj Britaniji pomaže izbeglicama u Avganistanu rekao je da je "veoma emotivno" videti decu kako ponovo počinju da se "igraju i smeju".

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ЛЕКАРА: Деца из Авганистана поново почињу да се играју и смеју!

Foto: EPA

- Mnogi su dolazili dehidrirani, pothranjeni i iscrpljeni, nakon nekoliko dana čekanja ispred aerodroma u Kabulu - rekao je Luk Tester, 27-godišnji doktor iz Brajtona.

- Ne mogu da zamislim patnju kroz koju su prošli. Ljudi su iscrpljeni i bolesni, prošli su nezamislive stvari, ali i dalje teše jedno drugo. Deca shvataju da su bezbedna, ponovo počinju da se igraju i smeju. Javnost je pružila neverovatnu podršku ovim ljudima, samo se nadam da će se to nastaviti - rekao je on, prenosi Bi Bi Si.

Iz britanskog Crvenog krsta naveli su je da je do sada prikupljeno više od milion funti (1,3 miliona dolara) kako bi se izbeglicama obezbedilo osnovno, poput hrane, tople odeće i ćebadi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane