ZAHAROVA: Talibani su za razliku od Ukrajinaca upozorili

Novosti online

28. 08. 2021. u 11:32

PORTPAROLKA ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je situaciju u Avganistanu rekavši da su talibani (organizacija zabranjena u Rusiji), za razliku od Ukrajinaca, odmah nakon preuzimanja vlasti upozorili sve zemlje da ne koriste avganistanski vazdušni prostor.

ЗАХАРОВА: Талибани су за разлику од Украјинаца упозорили

Foto: Jutjub/Ruptly

Kako je napisala na svom Telegram nalogu, za razliku od talibana, Ukrajinci to nisu učinili 2014. godine, kada je izbio sukob na jugoistoku zemlje, što je i dovelo do tragičnog pada malezijskog aviona Boing na letu MH-17.

- Kijev nije želeo da zabrani letove nad svojom teritorijom iako je ukrajinska vojska granatirala svoje gradove i sprovodila krupne vojne operacije protiv sopstvenih građana. Rezultat je tragičan, srušio se avion sa civilima - naglasila je.

Sa druge strane, kako je kazala, način razmišljanja talibana je logičan. „Sama država je dužna da zatvori vazdušni prostor. To je veoma odgovoran potez ako govorimo o bezbednosti pre svega građana. Istovremeno, na taj način država gubi pare i suočava se sa političkim pritiscima“, navela je.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)