NATO JE IZGUBIO KONTROLU NAD SAMIM SOBOM: Zaharova oštro odgovorila na izjavu Stoltenberga

Novosti onlajn

24. 08. 2021. u 13:39

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osvrnula se na izjavu šefa NATO da Alijansa neće dozvoliti da je teroristi ugrožavaju iz Avganistana.

НАТО ЈЕ ИЗГУБИО КОНТРОЛУ НАД САМИМ СОБОМ: Захарова оштро одговорила на изјаву Столтенберга

Foto: EPA

NATO želi da pretenduje na ulogu u osiguravanju bezbednosti u svetu, ali predstavlja destruktivnu strukturu, rekla je ona i dodala da je taj savez izgubio kontrolu nad samim sobom.

Podsetimo, Stoltenberg je rekao i da ne zna šta je od oružja i tehnike Alijanse uništeno prilikom povlačenja.

- Nešto je uništeno, a nešto je i ostalo - rekao je on.

Zaharova je na Telegramu napisala da to podseća na komični monolog iz filma „Policijska akademija“.

- NATO je vojno-politički blok samouverenosti i destrukcije prohujao sa vihorom. Izgubio je orijentaciju u prostoru i čak kontrolu nad samim sobom, a pri tome pretenduje na neku ulogu u osiguravanju međunarodne bezbednosti - napisala je ona.

Podsetimo, situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja, nakon što je počela ofanziva talibana (organizacija proglašena terorističkom i zabranjena u Rusiji) na velike gradove u vreme kada su američke snage počele sa povlačenjem.

Oni su 15. avgusta zauzeli predsedničku palatu a dan kasnije predstavnik političkog krila pokreta Muhamed Naim je izjavio da je rat u Avganistanu završen, a da će način rukovođenja zemljom biti formulisan uskoro.

Istovremeno, avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju kako bi, prema njegovim rečima, „sprečio krvoproliće“. Portparol političke kancelarije Talibana Muhamed Naim kasnije je objavio da je rat u Avganistanu završen.

Potpredsednik Amrulah Saleh izjavio je da je prema ustavu on postao šef države i pozvao je na oružani otpor talibanima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

RAISI SE OBRATIO NARODU: Ovo je poruka iranskog predsednika