NASTAVLJA SE DRAMA U AVGANISTANU: Amerikanci tragaju za još 1.000 preostalih za evakuaciju

Tanjug

25. 08. 2021. u 22:37

SAD su evakuisale najmanje 4.500 američkih državljana i njihovih porodica iz Avganistana od sredine avgusta, rekao je danas državni sekretar SAD Entoni Blinken i dodao da Vašington "agresivno" nastoji da dopre do još oko 1.000 preostalih osoba.

НАСТАВЉА СЕ ДРАМА У АВГАНИСТАНУ: Американци трагају за још 1.000 преосталих за евакуацију

Foto: Tanjug AP

Blinken je na konferenciji za novinare rekao da nema krajnjeg roka u nastojanjima da se pomogne ljudima koji žele da napuste Avganistan, bilo da je reč od Amerikancima ili o državljanima drugih zemalja i ponovio da će se ti napori nastaviti "koliko god bude potrebno", prenosi Rojters.

Kada je započela evakuacija u Avganistanu je bilo čak 6.000 američkih državljana koji su hteli da odu, rekao je Blinken i ukazao da je preostalo još oko 1.000 koji žele da odu.

- Za preostalih 1.000 kontakata koje imamo, moguće je da je reč o Amerikancima koji žele da napuste Avganistan. Mi uporno više puta dnevno nastojimo da s njima stupimo u kontakt kroz više kanala komunikacije - rekao je Blinken i dodao da su 45-46 odsto od preko 82.000 evakuisanih do sada bili žene i deca.

Zapadne zemlje žure da evakuišu ljude iz Avganistana sa rokom kraćim od nedelju dana i priznaju da će mnogi Avganistanci koji su im pomogali biti prepušteni neizvesnoj sudbini u zemlji pod talibanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!