BAJDEN SE OBRATIO JAVNOSTI: Zvanično saopšteno, krajnji datum za evakuaciju je 31. avgust, prebačeno je više od 70.000 osoba (VIDEO)

Novosti online

24. 08. 2021. u 23:34

DANAS je počelo povlačenje poslednjih američkih trupa iz Avganistana i tom prilikom se javnosti obratio Džozef Bajden.

БАЈДЕН СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Званично саопштено, крајњи датум за евакуацију је 31. август, пребачено је више од 70.000 особа (ВИДЕО)

Foto: Pritnskrin/RT

Američki predsednik Džo Bajden u obraćanju naciji progovorio je o tome kako teče povlačenje iz Avganistana i koje sve napore SAD preduziamju da što veći broj Avganistanaca izvuku iz zemlje.

U svom obraćanju iz Bele kuće Bajden je rekao da je odlučio da se vojska pridržava krajnjeg roka za povlačenje trupa iz Avganistana, a to je 31. avgust.

- Mi smo korak bliže istinskom ulaganju u američki narod, pozicioniranju naše ekonomije za dugoročni rast i izgradnji Amerike koja nadmašuje ostatak sveta.

Bajden je u obraćanju rekao da je za poslednjih 12 sati iz Avganistana evakuisano 12.000 ljudi, a da je od 14. avgusta evakuisano ukupno 70.700 osoba.

Bajdenov govor usledio je posle sastanka sa liderima G7 koji su razgovarali o tome kako da se ubrza evakuacija i kako se mogu okupiti u podršci avganistanskom narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima