EVAKUACIJA IZ AVGANISTANA I POSLE 31. AVGUSTA? Nemačka razmatra opcije kako da održi aerodrom u funkciji i nakon ovog datuma

Tanjug

23. 08. 2021. u 18:28

LIDERI Grupe G7 moraju da koordiniraju napore u evakuaciji sa aerodroma u Kabulu, a ako treba, rok treba da se produži posle 31. avgusta, za kada su SAD i saveznici najavili da će potpuno napustiti Avganistan, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

ЕВАКУАЦИЈА ИЗ АВГАНИСТАНА И ПОСЛЕ 31. АВГУСТА? Немачка разматра опције како да одржи аеродром у функцији и након овог датума

Foto: Tanjug/AP Photo

Na sutrašnjem virtuelnom samitu, lideri G7 će razgovarati i o tome kako da se poboljša pristup za ljude koji pokušavaju da se evakuišu sa kabulskog aerodroma, a Mas navodi da Nemačka razmatra opcije kako da održi aerodrom u funkciji u danima posle 31. avgusta, preneo je Rojters.

- Razgovaramo sa SAD, Turskom i ostalim partnerima, sa ciljem evakuacije civila sa kabulskog aerodroma, kako bismo mogli da evakuišemo ljude i posle 31. avgusta. Takođe, imaćemo razgovore sa talibanima na ovu temu, i to je ono što trenutno radimo - rekao je Mas novinarima u Berlinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)