TO JE BAJDENOVA MONSTRUOZNA IZDAJA: Stručnjak za Avganistan osuo paljbu po američkom predsedniku - izmakli smo tepih tom narodu

Novosti online

15. 08. 2021. u 19:51

AVGANISTAN je ponovo bačen u haos zahvaljujući nepromišljenim potezima Amerike i njenih saveznika, smatra britanski diplomata, bivši ministar i jedan od stručnjaka za Avganistan Rori Stjuart.

ТО ЈЕ БАЈДЕНОВА МОНСТРУОЗНА ИЗДАЈА: Стручњак за Авганистан осуо паљбу по америчком председнику - измакли смо тепих том народу

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Kako je rekao, oni su dopustili “talibanima – toj strašnoj grupi koja je terorisala avganistansku populaciju i pružila utočište Osami bin Ladenu – da zauzme većinu zemlje za svega nekoliko dana”.

Stjuart je za rastući konflikt u Avganistanu okrivio prvenstveno američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovu odluku da povuče američke trupe tako iznenadno.

- Napuštanje, koje je prvo zamislio predsednik Tramp, a izveo ga je predsednik Bajden, monstruozna je izdaja – rekao je on.

Osvrnuo se i na druge države NATO koje su krenule američkim stopama.

- Kao i druge nacije uključene u ovu tragediju, Britanija je iznenada odbacila sve moralne obaveze koje smo formirali tokom 20 godina. Kao da smo odlučili da preuzmemo brigu o ranjivoj porodici, a zatim je, uprkos svim obećanjima o podršci, napustili. Trebalo bi da se duboko stidimo samih sebe – rekao je i dodao da su "izmakli tepih avganistanskom narodu".

Kako je rekao, užasna je ironija što se bliži 20. godišnjica terorističkih napada 11. septembra na SAD, a da će u to vreme čitav Avganistan ponovo pasti pod talibansku vladavinu.

- Nikada neću zaboraviti posetu Avganistanu krajem 2001. godine nakon NATO invazije. Pod talibanima, ženama je bilo zabranjeno da idu u školu, a kamoli da rade, dok su njihovi vladari uživali u javnim pogubljenjima i uništavanju nacionalnog nasleđa – kaže Stjuart.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)