AMERIKANCI POBESNELI ZBOG BAJDENOVOG ODGOVORA: Evo šta je rekao o Avganistancima koji su ispali iz aviona (VIDEO)

Novosti online

19. 08. 2021. u 15:40

PREDSEDNIK SAD Džo Bajden ljutito je danas branio odluku o povlačenju iz Avganistana, rekavši da je haos neizbežan, a potom se iznervirao na pitanje o izbeglicama koje su ispale iz aviona.

АМЕРИКАНЦИ ПОБЕСНЕЛИ ЗБОГ БАЈДЕНОВОГ ОДГОВОРА: Ево шта је рекао о Авганистанцима који су испали из авиона (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Susan Walsh/Hindustan Times

- To je bilo još pre četiri dana, pre pet dana - rekao je Bajden, iako su fotografije ljudi koji padaju iz aviona objavljene tek u ponedeljak.

Bajden je više od nedelju dana izbegavao da odgovara na pitanja novinara o Avganistanu, a jedan od prvih novinara koji je predsednika SAD pitao o tome je Džordž Stefanopulos sa ABC Njuza.

- Šta ste pomislili kada ste prvi put videli te slike - upitao je Stefanopulos.

- Ono što sam mislio je da moramo da kontrolišemo ovo. Moramo brže reagovati i preuzeti kontrolu nad aerodromom. I jesmo - rekao je Bajden.

Stefanopulos je pitao da li je evakuacija mogla biti bolje izvedena.

- Ne, mislim da to nije moglo da se reši drugačije. Ako pogledamo unazad, ideja da postoji način da se izađe iz haosa, ne znam kako se to desilo - rekao je Bajden, pa dodao:

- Jedna od stvari koje nismo mogli da znamo je da li bi talibani sprečavali ljude da izađu iz zemlje, i na koji način bi to uradili - istakao je predsednik SAD.

On je kazao da talibani sarađuju sa američkim snagama, i puštaju državljane SAD da napuste zemlju, ali da imaju problema sa Avganistancima koji su sarađivali sa zapadnom koalicijom.

Bajdenov rejting je na najnižoj tački ove nedelje, pokazalo je istraživanje Rojtersa i Ipsosa.

Podsetimo, situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove.

Talibani su u nedelju preuzeli kontrolu nad svim graničnim prelazima. Tokom dana militanti su ušli u Kabul i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom. Istovremeno, avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju kako bi, prema njegovim rečima, "sprečio krvoproliće".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)