BORBA SA VATROM SE NASTAVLJA: Požari i dalje gore u oblasti Vilia na zapadu Atike

Tanjug

18. 08. 2021. u 10:48

GRČKI vatrogasci i danas nastavljaju borbu sa velikim požarima u oblasti Vilia, na zapadnoj Atici.

БОРБА СА ВАТРОМ СЕ НАСТАВЉА: Пожари и даље горе у области Вилиа на западу Атике

Foto: Tanjug AP

U naporima da se požar lokalizuje učestvuje stotine grčkih vatrogasaca, uz pomoć poljskih kolega i podršku 24 aviona , a do ponovnog razbuktavanja je došlo u utorak, nakon što je u ponedeljak uveče, u odsustvu aviona, vatra zahvatila područje Agios Georgios, prenosi Katimerini.

- Do tri sata ujutro kada smo legli na počinak, vetar je duvao prema Viliji, ali mi smo se iznenada probudili i požar je bio u našim kućama - rekao je Tanasis T. koji je uz pomoć sina spasio kuću, ali nije uspeo da spase komšijsku imovinu koja je uništena.

Evakuisana su ukupno četiri naselja i starački dom sa ovog područja, čiji su korisnici prevezeni u bolnicu Agia Varvara na zapadu Atike.

Gradonačelnik Mandre Hristos Statis izjavio je Katimeriniju da postoje čvrste indicije da su požar podmetnuli piromani.

- Pronađeni su kanistri sa benzinom, istočni vetar je usmeravao vatru na Porto Germeno, a veliki požar je izbio u prethodnim satima na drugoj strani Atike, u Keratei - naglasio je gradonačelnik.

Tokom proteklih nekoliko nedelja praćenih visokim temperaturama vazduha širom Grčke evidentirano je više od 500 požara, a najveći na ostrvu Eviji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BLINKEN PERE RUKE POSLE NAPADA NA IRAN: Neću da govorim, naš fokus je na deeskalaciji