MERKELOVA IDE U MOSKVU: Poslednji put kao kancelarka

Novosti onlajn

13. 08. 2021. u 13:40

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin sastaće se 20. avgusta u Moskvi sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, javila je pres služba Kremlja.

МЕРКЕЛОВА ИДЕ У МОСКВУ: Последњи пут као канцеларка

Foto: Olivier Hoslet, Pool via AP

- Planirano je da se razgovara o stanju i perspektivama za razvoj bilateralne saradnje u različitim oblastima, kao i da se razmotri niz aktuelnih međunarodnih i regionalnih pitanja - navodi se u saopštenju.

Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert potvrdio je da će kancelarka posetiti Rusiju i dodao da će detalji sastanka biti poznati naredne nedelje.

U septembru će Nemačka izabrati novog kancelara. Kancelar se ne bira direktnim glasanjem, već je to kandidat iz stranke koja ulazi u novu vladu kao stariji partner – odnosno koja dobije najveći broj glasova na izborima i formira najveću frakciju u novom Bundestagu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)