PUTIN RAZGOVARAO SA ANGELOM MERKEL: Najvažnije teme - Severni tok 2, Zakon o autohtonim narodima, tranzit gasa preko Ukrajine

Novosti onlajn

21. 07. 2021. u 21:07

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel razgovarala je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji u Ukrajini, "Severnom toku 2" i tranzitu gasa preko Ukrajine.

ПУТИН РАЗГОВАРАО СА АНГЕЛОМ МЕРКЕЛ: Најважније теме - Северни ток 2, Закон о аутохтоним народима, транзит гаса преко Украјине

Foto: Tanjug/AP Photo

- Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Telefonski razgovor se odnosio na realizaciju Minskih sporazuma o mirnom rešavanju konflikta na istoku Ukrajine. Bilo je reči i o energetskim pitanjima, kao što je tranzit gasa preko Ukrajine i gasovod "Severni tok 2". Razgovarano je i o bilateralnim pitanjima - navodi se u saopštenju kancelarije nemačke vlade.

Kako su naveli u Kremlju, tokom razgovora dva lidera su razmenila mišljenje o mogućnosti produženja sporazuma između "Gasproma" i "Naftogasa Ukrajina" o transportu gasa preko Ukrajine i nakon 2024. godine.

Putin je skrenuo pažnju Merkelovoj na diskriminatorski zakon "O autohtonim narodima Ukrajine".

Ruski lider i nemačka kancelarka su se dogovorili da nastave kontakte.

Ranije je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland saopštila da su se Vašington i Berlin postigli sporazum o "Severnom toku 2". Po njenim rečima, Nemačka i SAD će tražiti produženje sporazuma između Kijeva i Moskve o tranzitu gasa na 10 godina.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U GAZI: Broj poginulih premašio 34.000