VOJSKA "HARA" PO SIDNEJU: Dodatne trupe na ulicama zaustavljaju prekršioce zaključavanja zbog korone

D. D. S.

12. 08. 2021. u 12:58

JOŠ tri oblasti u Sidneju su stavljene pod ključ zbog pandemijer virusa korona, pa je tako ukupan broj okruga u Sidneju koji su zaključani povećan na 12, dok gradske vlasti razmišljaju o raspoređivanju dodatnih vojnika na ulicama.

ВОЈСКА ХАРА ПО СИДНЕЈУ: Додатне трупе на улицама заустављају прекршиоце закључавања због короне

Foto: EPA

Dodatne trupe bi trebalo da odvrate prekršioce zaključavanja koje je u toku, jer se virus počeo da širi i po periferiji. Posle Sidneja u karantinu još nedelju dana biće i stanovnici Melburna.

Premijerka savezne države Novi Južni Vels Gladis Berejiklan izjavila je da je priduženje mera zaključavanja neophodno uprkos činjenicda u nekim okruzima tokom noći zabeležen je samo jedan slučaj obolelih.

- Insistiraću na tome da se ograniči kretanje, jer je to potrebno kako bi se sprečilo ubrzano širenje - kategorična je dodavši da očekuje da će komesar državne policije zatražiti dodatnu vojnu pomoć u patroliranju skoro praznim ulicama. Portparol ministra odbrane Piter Duton potvrdio je da će vladini funkcioneri uskoro podneti službeni zahtev za povećanje broja vojnika na ulicama Sidneja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)