VOJSKA "HARA" PO SIDNEJU: Dodatne trupe na ulicama zaustavljaju prekršioce zaključavanja zbog korone

D. D. S.

12. 08. 2021. u 12:58

JOŠ tri oblasti u Sidneju su stavljene pod ključ zbog pandemijer virusa korona, pa je tako ukupan broj okruga u Sidneju koji su zaključani povećan na 12, dok gradske vlasti razmišljaju o raspoređivanju dodatnih vojnika na ulicama.

ВОЈСКА ХАРА ПО СИДНЕЈУ: Додатне трупе на улицама заустављају прекршиоце закључавања због короне

Foto: EPA

Dodatne trupe bi trebalo da odvrate prekršioce zaključavanja koje je u toku, jer se virus počeo da širi i po periferiji. Posle Sidneja u karantinu još nedelju dana biće i stanovnici Melburna.

Premijerka savezne države Novi Južni Vels Gladis Berejiklan izjavila je da je priduženje mera zaključavanja neophodno uprkos činjenicda u nekim okruzima tokom noći zabeležen je samo jedan slučaj obolelih.

- Insistiraću na tome da se ograniči kretanje, jer je to potrebno kako bi se sprečilo ubrzano širenje - kategorična je dodavši da očekuje da će komesar državne policije zatražiti dodatnu vojnu pomoć u patroliranju skoro praznim ulicama. Portparol ministra odbrane Piter Duton potvrdio je da će vladini funkcioneri uskoro podneti službeni zahtev za povećanje broja vojnika na ulicama Sidneja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama