OLIMPIJSKE IGRE "POTAPAJU" PREMIJERA: Podrška Sugi pala ispor 30 procenata

D.D.S.

10. 08. 2021. u 12:41

ORGANIZOVANjE Olimpijskih igara u Tokiju postaje sve veća glavobolja premijera Japana Jošihidea Suge, čijem kabinetu je, prema pisanju dnevnika "Asahi šimbuna" rejting prvi put pao ispod 30 odsto.

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ПОТАПАЈУ ПРЕМИЈЕРА: Подршка Суги пала испор 30 процената

Foto: Getty images

Dve trećine glasača osudilo je vladino postupanje s pandemijom kovida, pokazalo je istraživanje ovog japanskog lista. Suga je očekivao da će mu Olimpijske igre podići popularnost, ali dogodilo se suprotno, dok je broj obolelih od kovida u Japanu u međuvremenu porastao.

Anketa, sprovedena od 7. do 8. avgusta, pokazala je da je rejting pao na 28 odsto sa 31 procenta u prethodnom istraživanju 17. do 18. jula, pre nego što je 23. jula održana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara. Liberalno-demokratska partija premijera Suge očekivala je da će uspešne Olimpijske igare u Tokiju dovesti do oporavka u podršci njegovom kabinetu uoči izbora za Donji dom na jesen.

Najnovije istraživanje pokazalo je da je 56 odsto birača smatralo da je odluka o održavanju Letnjih olimpijskih igara ispravna. Ali, brojke vezane za Olimpijske igre nisu se pretvorile u poboljšanje brojeve za Sugu.

Tokom drugog mandata Šinzea Abea na mestu premijera od 2012. do 2020. godine, najniža ocena njegovog kabineta bila je 29 odsto i zabeležena je maja prošle godine.Pošto je Abe podneo ostavku u septembru prošle godine, Suga je preuzeo dužnost u državi koja se pripremala za, već jedno odložene Olimpijske igre, boreći se protiv širenja novog koronavirusa.

Sada, pošto su Olimpijske igre sada završene, samo 32 odsto birača reklo je da je događaj održan na "siguran i bezbedan" način, tim pre što je broj obolelih u Japanu u međuvremenu porastao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna