JASNA PORUKA SA KRIMA: Ako građani Donbasa reše da pređu u Rusiju, moraće kao mi – zajedno sa teritorijom

Novosti onlajn

05. 08. 2021. u 18:44

PREDSEDNIK krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da, ukoliko građani Donbasa reše da pređu u Rusiju, kao što predlaže ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, moraju to da učine po ugledu na Krim – zajedno sa teritorijom.

ЈАСНА ПОРУКА СА КРИМА: Ако грађани Донбаса реше да пређу у Русију, мораће као ми – заједно са територијом

Foto: EPA

- Krimljani su upravo tako i uradili – ušli u sastav Rusije sa čitavim svojim poluostrvom. Nema nikakve sumnje da će na kraju i stanovnici Donbasa to učiniti. Štaviše, među delovima ukrajinske države biće mnogo regiona čiji stanovnici takođe vole Rusiju i isto će vremenom pronaći svoje mesto u njoj. Ali ne kao migranti, već zajedno sa svojom rodnom zemljom, kao pravi entiteti Ruske Federacije - naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim rečima, svi dobro znaju da je Rusija dovela savremenu civilizaciju na Krim i Donbas kada nije bilo ni reči ne samo o Zelenskom, već i Ukrajini.

- I od tada Rusi žive na tim teritorijima. Oni mirno žive zajedno sa svojim susedima različitih nacionalnosti. I tako će zauvek biti. Tako da, ako negde ode, neka taj nesrećni političar Zelenski ode u njegovu dragu Ameriku. A mi ćemo živeti u svojoj zemlji, činićemo je lepšom, poboljšaćemo je, gajićemo decu i unuke koji će živeti u njoj posle nas - dodao je.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Donbas „nikad neće biti ruska teritorija“, a onima koji vole Rusiju i žele da ta oblast uđe u njen sastav sugeriše da „traže za sebe mesto u Rusiji“.

Inače, Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RAT U UKRAJINI: Rusi gađali elektroenergetsku mrežu, nema struje u više gradova