PROFESORIMA ANTIVAKSERIMA MANJA PLATA: Ovako se Grčka bori za bezbednu školsku godinu

Tanjug

02. 08. 2021. u 10:09

PROSVETNI radnici u Grčkoj, koji odbiju da se vakcinišu ili redovno podvrgavaju testiranju na kovid-19 pre nego što se vrate u razred, suočiće se sa smanjenjem plata i drugim disciplinskim merama u skladu sa zajedničkom ministarskom odlukom koja je trenutno u pripremi, preneo je danas grčki list "Katimerini".

ПРОФЕСОРИМА АНТИВАКСЕРИМА МАЊА ПЛАТА: Овако се Грчка бори за безбедну школску годину

Foto: Depositphotos

Prema tvrdnjama neimenovanih izvora, novi propisi koje je izradilo grčko ministarstvo obrazovanja s ciljem da se od septembra obezbedi sigurna akademska godina u školama i na univerzitetima, odnose se na sve administratore i nastavnike, koji su zapolseni na neodređeno vreme i po ugovoru.

Prema ovim odredbama, osim smanjenja plata, stalno zaposleno osoblje takođe može biti suspendovano sa dužnosti i ostati bez plate do vakcinacije, dok će privremenom osoblju biti suspendovani ugovori.

Zaposleni će se takođe suočiti sa gubitkom bodova u skladu sa sistemom bodovanja državne službe, što će uticati na njihove izglede za napredovanje ili zapošljavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja