CRNO MORE JE VIŠE NAŠA KUĆA NEGO AMERIČKA: Ruski političar odgovorio SAD i NATO

Novosti online

01. 08. 2021. u 22:10

PROVOKACIJE u Crnom moru za koje se Moskva optužuje nisu ništa drugo do zaštita sopstvenih granica, navodi poslanik Državne dume Rusije Adalbi Šhagošev.

ЦРНО МОРЕ ЈЕ ВИШЕ НАША КУЋА НЕГО АМЕРИЧКА: Руски политичар одговорио САД и НАТО

Foto: Tviter/@CavasShips


- Provokacije nisu ruski rukopis. Apsolutno je očigledno da iza poslednje provokacije stoji američki rukopis - rekao je poslanik.

Po njegovim rečima, Rusija se vrlo ozbiljno odnosi prema zaštiti državnih granica.

Šhagošev je podsetio da se sve kritike na račun Moskve ovim povodom objašnjavaju time što Amerikanci ne mogu da se ponašaju na Krimu kao kod kuće.

- Crno more je više naša kuća, nego Amerikanaca i NATO - zaključio je on.

Ali, kako je naveo, ako u Crnomorskom regionu budu dejstvovali profesionalci, neće biti nikakvih problema.

Ranije je komandant američke ratne mornarice u Evropi i Africi, admiral Robert Berk izjavio da Rusija "izaziva" SAD da napadne. Kako je naglasio, on neće tražiti od svojih komandira da "prvi zadaju udarac".

Krajem juna snage Alijanse izvršile su nekoliko provokacija kod obale Krima. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je razarač "Defender" britanske mornarice 23. juna presekao granicu zemlje u blizini rta Fiolent. Ruska vojska morala je da ispali hice upozorenja kako bi skrenula kretanje broda.

Sledećeg dana je fregata holandske mornarice "Evertsen", koja se nalazila u neutralnim vodama, počela da se kreće prema Kerčkom moreuzu. Da bi sprečila povredu ruskih granica, vojska je podigla u vazduh lovce Su-30 i bombardere Su-24. Nakon toga brod je promenio kurs.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu