"SPUTNJIK VE" PRIMILO 20 MILIONA RUSA: Ruska vakcina protiv virusa korona odobrena je u skoro 70 država

Novosti onlajn

28. 07. 2021. u 19:12

ŠEFICA Ruske službe za fitosanitarni nadzor (Rospotrebandzor) Ana Popova izjavila je da obe doze vakcine „Sputnjik ve“ (Sputnik V) primilo oko 20 miliona Rusa.

СПУТЊИК ВЕ ПРИМИЛО 20 МИЛИОНА РУСА: Руска вакцина против вируса корона одобрена је у скоро 70 држава

Foto: EPA

Kada je reč o vakcini „EpiVakKorona“, obe doze primilo je milion ljudi, dok je kompletno vakcinisano „KoviVak“ vakcinom – oko 300.000 ljudi.

U Rusiji su registrovane četiri vakcine protiv korone – „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) centra „Gamaleja“, „EpiVakKorona“ centra „Vektor“, „KoviVak“ centra „Čumakov“, i vakcina „Sputnjik lajt“.

Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u skoro 70 država sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.

Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više nego što je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere