KAKO RUSIJA STALNO NADIGRAVA AMERIKU? Evo kako to izgleda iz britanskog ugla

Novosti onlajn

28. 07. 2021. u 17:02

IZJAVE predsednika Sjedinjenih Američkih Država DŽoa Bajdena o Rusiji govore da njegov kabinet loše analizira situaciju u svetu, piše britanski list „Spektejtor“.

КАКО РУСИЈА СТАЛНО НАДИГРАВА АМЕРИКУ? Ево како то изгледа из британског угла

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

Prema mišljenju kolumniste Marka Galeotija, Bajdenova tvrdnja da ruski lider Vladimir Putin raspolaže samo nuklearnim oružjem i naftom podseća na izjave bivšeg predsednika SAD Baraka Obame koji je tvrdio da „Rusija ne proizvodi ništa privlačno za kupce, osim oružja i gasa“.

Stručnjak smatra da je takva retorika loša taktika i nerazumevanje ruske ekonomije. Istovremeno je ukazao na uspehe sektora usluga i IT industrije. Galeoti konstatuje da pogrešno poimanje Rusije omogućava Moskvi da stalno nadigrava SAD.

Ekspert je podsetio i na vojne uspehe Moskve.

- Uprkos širokim očekivanjima, Kremlj je pokazao da je sposoban da održava vojno prisustvo u Siriji. Iako Damask još nije izvojevao konačnu pobedu, nema sumnje da Asadov režim neće izgubiti rat - zaključuje ekspert.

Ranije je predsednik SAD DŽo Bajden optužio Rusiju da već pokušava da se umeša u izbore za Kongres, koji će se održati 2022. godine i rekao da lider Rusije „ima probleme“ i da postaje sve opasniji.

Komentarišući reči predsednika SAD DŽozefa Bajdena da predsednik Rusije ima ekonomske probleme, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ta izjava u najmanju ruku nije tačna.

Peskov je odbacio optužbe američkog predsednika da Rusija planira da se umeša u izbore za kongres.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)