POLJSKA OBEĆALA: Rasporedićemo američke tenkove po Rusiji - štitiće Varšavu

Novosti onlajn

23. 07. 2021. u 16:57

MINISTAR odbrane Poljske Mariuš Blaščak je u intervjuu za poljsku televiziju „vPoljsce“ obećao da će rasporediti američke tenkove „Abrams“ u Rusiji.

ПОЉСКА ОБЕЋАЛА: Распоредићемо америчке тенкове по Русији - штитиће Варшаву

FOTO: Depositphotos

On je pozvao da se obrati pažnja na mesto gde će biti raspoređeni, a to je ravnica.

- Stratezi je nazivaju 'Smolenskim vratima', a zatim 'Brestovskim vratima', ona se proteže od zapada Rusije do Poljske. Tamo nema reka preko kojih bi moralo da se prelazi - rekao je Blaščak, istakavši da će ti tenkovi „jednostavno štititi Varšavu i Poljsku“.

Ministarstvo odbrane Poljske objavilo je na Tviteru odlomak njegovog intervjua sa citatom, ali su ga ubrzo nakon toga obrisali. Skrinšot sa tekstom objavio je bivši ministar odbrane Poljske Tomaš Semonjak.

- Ministarstvo je obrisalo video, ali nakon gledanja videa sa intervjuom na sajtu televizije moguće se uveriti da je Blaščak zaista govorio o raspoređivanju tenkova u Rusiji i Belorusiji. Gde predsednik stranke 'Pravo i pravda' nalazi takve nekompetentne ljude? - upitao je Semonjak koji je objavio skrinšot.

Ranije je Varšava saopštila da kupuje 250 američkih tenkova „Abrams“ u verziji M1A2 SEPv3 za više od 23 milijarde dolara. prema mišljenju ministra odbrane Poljske, „najbolji tenkovi na svetu“ su potrebni kako bi se smanjio rizik od napada na zemlju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)