STIMULACIJA IMUNIZACIJI: Evo kako to rade Amerikanci - Za vakcinisane protiv korone plata veća tri odsto

Tanjug

23. 07. 2021. u 22:13

FABRIKA za proizvodnju plastičnih kesa koja se nalazi kod San Franciska je odlučila da planirano povećanje plata za nevakcinisane radnike ograniči na 1,5 odsto, dok će povišica za vakcinisane iznositi 3,0 odsto.

СТИМУЛАЦИЈА ИМУНИЗАЦИЈИ: Ево како то раде Американци - За вакцинисане против короне плата већа три одсто

Foto: G. Š.

- Budući da se delta soj brzo širi i da će verovatno ovde pogoditi nevakcinisane, čime će svi biti u opasnosti od zaražavanja, verovatno je moj poslednji najbolji pokušaj da se ljudi vakcinišu - izjavio je Kevin Keli, izvršni direktor kompanije “Emerald pekedžing”, a prenosi britanski list “Gardijan”.

Američka kampanja vakcinacije poslednjih nedelja beleži usporen napredak, sa svakodnevnom vakcinacijom nešto više od 500.000 od 4. jula.

Ako nastavi ovim tempom, SAD neće dostići najniži prag imuniteta krda od oko 70 odsto do kraja ove godine, ocenjuje Rojters.

Budući da su vladini napori usporili, pojedine kompanije, među kojima je i “Kelis”, preuzele su na sebe zadatak ubeđivanja radnika da se vakcinišu.

Istovremeno, nemačka automobilska kompanija “Dajmler” je otvorila mobilne klinike za vakcinaciju na svim svojim većim proizvodnim mestima u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)