UKRAJINCI U POKRETU KA KRIMU: Prebacili PVO sisteme "Buk" na granicu

Novosti online

21. 07. 2021. u 12:03

ORUŽANE snage Ukrajine izvele su vežbe na granici sa Krimom koristeći raketne sisteme "Buk", saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

УКРАЈИНЦИ У ПОКРЕТУ КА КРИМУ: Пребацили ПВО системе Бук на границу

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- U okviru taktičkih vežbi jedinica protivvazduhoplovne odbrane održane su vežbe borbenih jedinica protivavionskih sistema 'Buk' za odbijanje vazdušnog napada simuliranog protivnika - navodi se u saopštenju.

Vojni resor nije naveo druge detalje.

Međutim, na video-snimku koji je Ministarstvo objavilo na svojoj Fejsbuk stranici vidi se da je na vežbama učestvovalo najmanje tri „Buka“.

Ukrajinska vojska redovno izvodi vojne vežbe na granici sa Krimom. Primera radi, prošlog meseca je pres-služba komanda združenih ukrajinskih Oružanih snaga saopštila da su inženjerske jedinice održale vežbe za postavljanje mina na poligonu u blizini granice sa Krimom.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024