TO MU NIJE TREBALO: Lašet se izvinio zbog gafa tokom posete poplavljenoj zoni (VIDEO)

tanjug

18. 07. 2021. u 00:48

ARMIN Lašet, jedan od glavnih kandidata za naslednika kancelarke Angele Merkel, izvinio se nemačkoj javnosti nakon što ga je kamera uhvatila kako se tokom obilaska polavljenih područja smeje u pozadini predsednika Franka-Valtera Štajnmajera, koji se u tom trenutku obraćao javnosti.

ТО МУ НИЈЕ ТРЕБАЛО: Лашет се извинио због гафа током посете поплављеној зони (ВИДЕО)

Foto: EPA

Lašet je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama nakon što ga je kamera uhvatila da se smeje prilikom posete poplavljenim područjima, odnosno gradu Efštatu, dok je razgovarao sa nekoliko ljudi u pozadini, iza predsednika Štajnmajera, koji je u tom trenutku obećavao pomoć žrtvama poplava, koje su Nemačkoj odnele najmanje 130 života, preneo je Blumberg.

Američka agencija ocenjuje da je ovo potencijalna sramota za Lašeta, koji vodi vladajuću Hrišćansko-demokratsku uniju (CDU) i kandidat je da Merkelovu zameni na parlamentarnim izborima 26. septembra.

On je kasnije rekao da je zažalio što je "ostavio takav utisak koji se stvorio tokom jedne konverzacije".

Lašet, premijer teško pogođene pokrajine Severna Rajna-Vestsfalija, razgovarao je sa članom njegove delegacije i u jednom trenutku je prasnuo u smeh.

- Ovo nije bilo primereno, izvinjavam se - poručio je Lašet putem Tvitera, nakon što su ga politički rivali i korisnici društvenih mreža kritikovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)