ŠEF KOLUMBIJSKE POLICIJE OTKRIO: Evo ko je osumnjičen da je naredio ubistvo predsednika Haitija

Tanjug

16. 07. 2021. u 22:04

BIVŠI zvaničnik haićanskog Ministarstva pravde Žozef Feliks Badio mogao je da naredi ubistvo predsednika Haitija Žovenela Moiza, izjavio je danas šef kolumbijske policije general Žorge Vargas.

ШЕФ КОЛУМБИЈСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ОТКРИО: Ево ко је осумњичен да је наредио убиство председника Хаитија

Foto: AP Photo/Dieu Nalio Chery

Predsednik Haitija Žovenel Moiz ubijen je kada su atentatori naoružani puškama upali u njegovu privatnu rezidenciju u brdima iznad Port-o-Prensa 7. jula, preneo je Rojters.

Istraga o Moizovom ubistvu prošle nedelje do sada je otkrila da je Badio možda idao naredbu tri dana pre napada na predsednika, rekao je Vargas u audio poruci.

Prema Vargasu, Badio je mogao da izda naredbu da se ubiju bivši kolumbijski vojnici Dubernej Kapador i Nemac Rivera, koji su u početku kontaktirani radi obavljanja bezbednosne službe.

Deo grupe uhapšene posle atentata na Moizea / Foto AP

- Pre nekoliko dana, očigledno tri, Džozef Feliks Badio, koji je bio bivši zvaničnik Ministarstva pravde (Haitija), koji je radio u antikorupcijskoj jedinici u okviru opšte obaveštajne službe, rekao je Kapadoru i Riveri da moraju da izvrše atentat na predsednika Haitija - rekao je Vargas.

- Pomažemo u svim zadacima podrške u intervjuima koji se vode sa zarobljenim Kolumbijcima - dodao je on.

Prema navodima haićanskih vlasti, u grupi atentatora bilo je 26 Kolumbijaca i dva Haićana.

Osamnaest Kolumbijaca je uhapšeno, dok je petorica u bekstvu, a trojica, uključujući Kapadora su ubijeni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina