SUNOVRAT "PET ZVEZDICA": Istraživanje javnog mnjenja pokazuje pad podrške

I. S.

16. 07. 2021. u 12:58

BROJ glasača, privrženih italijanskom pokretu Pet zvezdica, bukvalno je u sunovratu, pokazuje istraživanje javnog mnenja o uticaju političkih stranaka.

СУНОВРАТ ПЕТ ЗВЕЗДИЦА: Истраживање јавног мњења показује пад подршке

Foto: Depositphotos

Samo u jednoj nedelji Pokret je izgubio skoro dva procenta simpatizaera. To je, pišu italijanski mediji, rezultat svađe jednog od osnivača Pokreta, Bepea Grila i bivšeg premijera Đuzepea Kontea koji je, na poziv, trebao da bude lider Pokreta.

Dvojica su se se, u međuvremenu, pomirili i dogovorili, sudeći prema vestima iz medija i fotografiji koja ih pokazuje nasmejane za stolom u restoranu.

Prema anketi na prvom mestu po popularnmosti su dve desničarske stranke "Liga" i "Frateli d'Italija", koje "drže" po petinu biračkog tela, a na trećem je Demokratska stranka.

Istraživanje je pokazalo da su o predlogu zakona protiv polne i generalno diskriminacije LGB populacij, italijanski birači manje podeljeni nego članovi parlamenta. Većina anketiranih je, naime, za donošenje takvog zakona, dok se u parlamentu stranke i dalje ne uspevaju dogovoriti o predlogu zakona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove