BRAZILSKI PREDSEDNIK PREBAČEN U BOLNICU: Žalio se na neprekidno štucanje sad mora na dodatno testiranje

Novosti online

15. 07. 2021. u 11:06

BRAZILSKI predsednik Žair Bolsonaro biće prebačen u bolnicu u Sao Paulu na dodatne testove kako bi se utvrdilo da li mu treba hitna operacija, saopštio je specijalni brazilski sekretarijat za socijalne komunikacije.

БРАЗИЛСКИ ПРЕДСЕДНИК ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ: Жалио се на непрекидно штуцање сад мора на додатно тестирање

Foto: Printscreen/ Jutjub/ SBT Žurnalismo

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro biće prebačen u bolnicu u Sao Paulu na dodatne testove kako bi se utvrdilo da li mu treba hitna operacija, saopštio je specijalni brazilski sekretarijat za socijalne komunikacije.

Prema izvorima iz predsedničke palate, Bolsonaro je noću osećao bolove u stomaku i primljen je u bolnicu u Braziliji da istraži uzrok upornog štucanja, saopštio je sekretarijat.

Doktor Antonio Luiz Macedo, lekar koji je bio odgovoran za operacije na Bolsonaru nakon napada nožem 2018. godine, pronašao je crevnu opstrukciju i odlučio da ga odveze u bolnicu u Sao Paulu, kako prenosi Si-en-en.

Bolsonaro će se podvrgnuti dodatnim testovima da bi utvrdio da li postoji potreba za hitnom operacijom.

Predsednik se žali više od nedelju dana na štucanje, rekavši da mu to stvara probleme u javnom govoru.

U utorak uveče obratio se tom pitanju tokom razgovora sa pristalicama. "Momci, bez glasa sam, momci. Ako počnem previše da pričam, napad štucanja se vraća. Hika se vraća", rekao je.

Tokom događaja na društvenim mrežama prošlog četvrtka, predsednik je rekao da je u tom trenutku imao štucanje „više od nedelju dana“. „Možda neću moći da se pravilno izrazim u ovom uživo“, rekao je.

Sugerisao je da je stanje možda povezano sa lekovima koje je uzimao zbog operacije zubnih implantata.
Prema izvorima ranije u sredu, Bolsonaro je dobro poslovao. Takođe se procenjivala mogućnost izvođenja operacije u narednim mesecima radi uklanjanja kile u predelu stomaka.

U januaru 2019. godine, Bolsonaro je operisan kako bi uklonio kolostomsku torbu postavljenu nakon što je izboden četiri meseca ranije na tragu predsedničke kampanje.

Prošlog jula, dobio je Covid-19, nakon meseci umanjivanja težine virusa.

Desničarski populista žestoko je kritikovan zbog postupanja s pandemijom, koja je dovela do više od 500.000 smrtnih slučajeva u Brazilu, jednoj od najteže pogođenih zemalja na svetu.

Zemlja pati od sporog uvođenja vakcine i odlučnog otpora merama suzbijanja od strane Bolsonarove vlade.

Predsednik je pred parlamentarnom istragom koju je vodio brazilski Senat, koja istražuje da li je savezna vlada namerno odložila uvođenje vakcine u skladu sa strategijom imuniteta na stado.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)