PRIBLIŽILI SE GRANICI: Igra ruskih i američkih lovaca iznad Beringovog mora (VIDEO)

Novosti onlajn

15. 07. 2021. u 08:39

DVA lovca MiG-31 i Su-35 ispratila su tri strateška bombardera B-52H, američkog Ratnog vazduhoplovstva koji su se približavali ruskoj granici iznad Beringovog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

ПРИБЛИЖИЛИ СЕ ГРАНИЦИ: Игра руских и америчких ловаца изнад Беринговог мора (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

U saopštenju se naglašava da su ruski radari okrili tri vazdušna cilja kako se približavaju ruskim granicama iznad neutralnih voda Beringovog mora.

- Radi identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja da se povredi državna granica Rusije podignuta su dva para lovaca MiG-31 i Su-35 iz sastava dežurnih snaga za protivvazdušnu odbranu Istočnog vojnog okruga - navodi se u saopštenju.

Posade ruskih lovaca su identifikovale vazdušne mete - u pitanju su bili strateški bombarderi B-52H, Ratnog vazduhoplovstva SAD - i ispratili ih iznad voda Beringovog mora.

- Sprečeno je da ruska državna granica bude povređena - dodaje se u saopštenju.

Kako se naglašava, nakon što su se američki bombarderi okrenuli od ruskih granica, lovci su se vratili u svoje stalne baze. Let ruskih aviona je izveden u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SNAŽAN POTRES KOD NORVEŠKOG ARHIPELAGA: Zemljotres jačine šest stepeni Rihtera registrovan severno od Svalbarda