POTRAGA ZA UBICAMA PREDSEDNIKA: Policija opkolila osumnjičene za atentat

Novosti onlajn

08. 07. 2021. u 19:16 >> 19:31

OSUMNjIČENI za atentat na predsednika Haitija Žovenela Moiza opkoljeni su saopštio je specijalni izaslanik Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Helena La Lime.

ПОТРАГА ЗА УБИЦАМА ПРЕДСЕДНИКА: Полиција опколила осумњичене за атентат

Foto Tanjug/AP

Ukupno je ubijeno četvoro, a uhapšeno šetoro atentatora.

Žovenel Moiz, 53-godišnji predsednik Haitija, ubijen je u sredu u napadu na njegovu privatnu rezidenciju, a njegova supruga ranjena i prebačena je u bolnicu na Floridi. Ona je u kritičnom stanju, izvestili su lokalni mediji.

- Četiri plaćenika su ubijena, a dvojica su presretnuta i sada su u našim rukama - rekao je Čarls, preneli su lokalni mediji.

Dodao je da su oslobođena trojica policajaca koje su napadači prethodno uzeli za taoce.

- Blokirali smo [osumnjičene] na putu kada su otišli sa mesta zločina. Od tada se borimo sa njima - dodao je šef policije.

Vršilac dužnosti premijera Klod Žozef, koji je posle ubistva predsednika preuzeo kontrolu nad karipskom državom, pozvao je ljude da ostanu mirni i proglasio vanredno u celoj zemlji.

Obraćajući se naciji, Žozef je obećao da će ubice biti izvedene pred lice pravde i dodao da je bezbednosna situacija "pod kontrolom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)