NA HAITIJU UHAPŠENI OSUMNJIČENI ATENTATORI: Ubijena četiri muškarca, dvojica privedena

D. D. S.

08. 07. 2021. u 11:52

ČETVORICA muškaraca osumnjičenih za atentat na predsednika Haitija Žovenela Moiza ubijeni su u pucnjavi sa snagama bezbednosti, saopštila je policija. Dvojica drugih osumnjičenih je privedeno, dok se policajci još bore sa nekim preostalim osumnjičenim u glavnom gradu države Port-o-Prens.

НА ХАИТИЈУ УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ АТЕНТАТОРИ: Убијена четири мушкарца, двојица приведена

Foto Tanjug/AP

- Biće ubijeni ili uhapšeni - rekao je šef policije Leon Čarls. Žovenel Moiz, 53-godišnji predsednik Haitija, ubijen je u sredu u napadu na njegovu privatnu rezidenciju, a njegova supruga ranjena i prebačena je u bolnicu na Floridi. Ona je u kritičnom stanju, izvestili su lokalni mediji.

- Četiri plaćenika su ubijena, a dvojica su presretnuta i sada su u našim rukama - rekao je Čarls, preneli su lokalni mediji.

Dodao je da su oslobođena trojica policajaca koje su napadači prethodno uzeli za taoce.

- Blokirali smo [osumnjičene] na putu kada su otišli sa mesta zločina. Od tada se borimo sa njima - dodao je šef policije.

Vršilac dužnosti premijera Klod Žozef, koji je posle ubistva predsednika preuzeo kontrolu nad karipskom državom, pozvao je ljude da ostanu mirni i proglasio vanredno u celoj zemlji.

Obraćajući se naciji, Žozef je obećao da će ubice biti izvedene pred lice pravde i dodao da je bezbednosna situacija "pod kontrolom".

Vanredno ili opsadno stanje omogućava zabranu okupljanja i upotrebu vojske za zadatke koje inače obavlja policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)