BERLIN POPUSTIO: Nemačka ukida zabranu putovanja iz pet zemalja, evo koji su uslovi

Srna

06. 07. 2021. u 09:26

NEMAČKA će od sutra ukinuti zabranu putovanja iz Velike Britanije, Portugalije, Rusije, Indije i Nepala.

БЕРЛИН ПОПУСТИО: Немачка укида забрану путовања из пет земаља, ево који су услови

EPA

Putnici koji su primili obe doze vakcine od sutra neće morati da idu u karantin nakon ulaska u Nemačku, dok će oni koji se nisu vakcinisali morati da provedu do 10 dana u samoizolaciji, uz opciju da se taj period skrati ukoliko petog dana budu negativni na testu za virus korona.

Nemačke vlasti ranije su označile pet pomenutih zemalja kao područja u kojima se šire različiti sojevi virusa korona, uključujući delta i delta plus, koji su otkriveni u Indiji.

Iako zabrana ulaska u zemlju nije važila za državljane Nemačke, oni su morali da provedu 14 dana u samoizolaciji. Velika Britanija, Portugalija, Rusija, Indija i Nepal sada će biti klasifikovani kao područja sa velikom učestalošću prenošenja zaraze, saopštio je nemački Institut "Robert Koh".

Odluka o ublažavanju ograničenja za putnike koji idu u Nemačku doneta je nekoliko časova nakon što je premijer Velike Britanije Boris Džonson potvrdio da se očekuje da London ukine sve epidemiološke mere 19. jula.

Očekuje se da Velika Britanija saopšti plan da vakcinisani Britanci mogu bez obaveznog karantina da se vrate iz zemalja u kojima je srednji rizik od zaraze virusom korona, uključujući veliki broj evropskih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna