NAJRAZVIJENIJI G20 ŠTITE ŽENE: Obavezali se na borbu protiv diskriminacije na tžištu rada

D. D. S.

24. 06. 2021. u 13:34

MINISTRI rada Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20) obavezali su se danas na borbu protiv diskrimancije žena na tržištu rada, kako u pogledu radnih mesta, tako i u pogledu relativne nejednakosti u platama kod muškaraca. G20 čini Evropska unija plus 19 zemalja - Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Južna Afrika, Južna Koreja, Turska, Velika Britanija i SAD.

НАЈРАЗВИЈЕНИЈИ Г20 ШТИТЕ ЖЕНЕ: Обавезали се на борбу против дискриминације на тжишту рада

Foto: Depositphotos

- Više poslova za žene, kvalitetnijih i placenih na istom nivou kao i muškarci", naveli su ministri u zajedničkoj deklaraciji posle sastanka u Katiniji, na italijanskom ostrvu Siciliji. Naveli su da će se zalagati za promovisanje zapošljavanja žena, obraćajući posebnu pažnju na kvalitet radnih mesta, na naknade i na borbu protiv razlika u platama.

- Žene su patile više od muškaraca od posledica pandemije korona virusa, jer češće rade nesigurne ili privremene poslove - navodi se u deklaraciji. Ministri rada takođe su se složili oko potrebe da se "ojača sistem socijalne zaštite" kako bi se bolje uzeli u obzir "privremeni radnici, samozaposleni radnici sa niskim primanjima i migranti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!