OBRAĆANJE NOVOG IRANSKOG PREDSEDNIKA: Raisi jasno rekao - evo šta je glavni prioritet Irana u narednom periodu

Tanjug

22. 06. 2021. u 20:28

NOVOIZABRANI predsednik Irana Ebrahim Raisi obećao je danas da će njegova vlada započeti program brze, opšte vakcinacije protiv COVID-19 kako bi se pružila podrška pokretanju domaće ekonomije.

ОБРАЋАЊЕ НОВОГ ИРАНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Раиси јасно рекао - ево шта је главни приоритет Ирана у наредном периоду

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Printscreen/

- Najbrža, opšta vakcinacija ... biće među našim neposrednim prioritetima od prvog dana rada nove vlade. Vakcine domaće proizvodnje, a ako bude potrebno brzo ćemo nabaviti i one proizvedene u inostranstvu tako da će se ljudi osećati lagodno, a ekonomija će ponovo procvetati - istakao je Raisi u govoru u svetom šiitskom muslimanskom gradu Mašhadu na severoistoku Irana, koji je uživo prenosila državna TV, izveštava Rojters.

Vlada odlazećeg predsednika Hasana Rohanija suočila se sa kritikama zbog sporog sprovođenja imunizacije u Iranu, ali zvaničnici za loše rezultate okrivljuju američke sankcije koje usporavaju i kupovinu inostranih vakcina i isporuke.

Iran će imunizaciju sporovoditi sa tri domaće vakcine, ruskim Sputnikom V i vakcinom proizvedenom u saradnji sa Kubom, potvrdio je ranije danas predstavnik aktuelne vlade Ali Rabiei.

Raisijeva vlada preuzima vlast u Iranu početkom avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo