ŠEF RUSKOG GENERALŠTABA: Sa Amerikom smo krenuli putem dijaloga

Novosti onlajn

20. 06. 2021. u 16:51

RUSIJA i SAD su krenuli putem konstruktivnog dijaloga, izjavio je načelnik Generalštaba oružanih snaga Ruske Federacije Valerij Gerasimov.

ШЕФ РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Са Америком смо кренули путем дијалога

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

- Osetili smo konstruktivni pristup. Čini mi se da će obe strane krenuti putem konstruktivnog dijaloga - rekao je Gerasimov komentarišući nedavni sastanak predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena u Ženevi.

Gerasimov je učestvovao u samitu u sastavu ruske delegacije koja se priključila drugom delu sastanka Putina i Bajdena koji je bio rezervisan za „širi format“.

Prvi sastanak Putina i Bajdena na mestu predsednika održan je 16. juna u Ženevi. Samit je trajao 4,5 sata, uključujući pauzu.

Nakon razgovora, ruski lider je izjavio da se dogovorio sa američkim predsednikom da se započnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Kako je istakao, obe zemlje shvataju da nose posebnu odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.

Osim toga, lideri su usvojili zajedničku izjavu. Oni su istakli da nikada ne sme doći do nuklearnog rata, kao i da u njemu ne bi bilo pobednika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)