PUTIN PROGOVORIO O BAJDENU: Slika koju stvaraju mediji nema veze sa realnošću - njemu ništa ne promiče

Novosti onlajn

17. 06. 2021. u 15:26

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin rekao je da su na samitu sa američkim liderom u Ženevi definisani ključni stavovi u kojima može doći do približavanja dve zemlje.

ПУТИН ПРОГОВОРИО О БАЈДЕНУ: Слика коју стварају медији нема везе са реалношћу - њему ништа не промиче

Foto: EPA

 Postoje stvari koje su apsolutni prioritet i koje predstavljaju interes za obe zemlje, rekao je Putin i dodao da je Bajden profesionalac kojem ništa ne promiče.

- Definisali smo pravce i tačke gde možemo govoriti o mogućem približavanju pozicija u budućnosti. Postoje stvari koje i za nas i za Sjedinjene Države predstavljaju apsolutni prioritet i interes - rekao je Putin samo dan nakon sastanka sa američkim kolegom u Ženevi.

On je naveo da u to spada pitanje obuzdavanja trke u naoružanju.

Ruski predsednik je rekao da slika koju o američkom predsedniku DŽozefu Bajdenu stvaraju mediji nema nikakve veze sa realnošću.

- Želim da kažem da ta slika predsednika Bajdena koju stvaraju mediji, i naši i čak američki mediji, nema nikakve veze sa realnošću - rekao je Putin.

Kako je dodao, Bajden je profesionalac i s njim se mora veoma pažljivo raditi da se nešto ne bi propustilo.

- NJemu samo ništa ne promiče, budite uvereni u to - rekao je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, američki predsednik sve radi vešto. Atmosferu na pregovorima je ocenio kao dobronamernu.

- On (Bajden) je koncentrisan, zna šta želi da postigne i to radi vrlo vešto, to se odmah oseti. Ali, pri svemu tome atmosfera je bila dobronamerna - rekao je Putin.

Putin je još rekao da računa da će Bajdena pustiti da radi i da se situacija koja je postojala u rusko-američkim odnosima proteklih godina neće ponoviti.

- Nadam se da neće biti kao što je bilo prethodnih godina i da će ga pustiti da radi na miru - rekao je on.

- Mi ćemo sa svoje strane štititi naše interese. Spremni smo da nastavimo ovaj dijalog onoliko koliko bude bila spremna američka strana - zaključio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)