RUSI TVRDE: Sputnjik Ve se pokazala kao najefikasnija u borbi protiv indijskog soja

Novosti onlajn

15. 06. 2021. u 15:41

Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) efikasnija je protiv delta soja virusa korona otkrivenog u Indiji, nego druge vakcine koje su objavile podatke o tom soju, navodi se na zvaničnom nalogu vakcine na Tviteru.

РУСИ ТВРДЕ: Спутњик Ве се показала као најефикаснија у борби против индијског соја

Foto: EPA

- Sputnjik Ve je efikasniji protiv Delta soja virusa korona koji je prvi put otkriven u Indiji, nego druge vakcine koje su objavile podatke o tom soju - navode tvorci vakcine, pozivajući se na istraživanje naučno-istraživačkog centra „Gamaleja“, koje je predato za objavljivanje u međunarodnom naučnom časopisu.

Ranije je ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok upozorio da je novi delta soj zarazniji za 40 odsto nego britanski. 

Vakcina Sputnjik Ve koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)