OSAM MILIONA DOZA SPUTNJIKA VE MESEČNO: Brazil planira da proizvodi velike količine ruske vakcine i izvozi ih u Latinsku Ameriku

Novosti onlajn

05. 06. 2021. u 19:05

BRAZIL namerava da mesečno proizvodi osam miliona doza ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik Ve“.

ОСАМ МИЛИОНА ДОЗА СПУТЊИКА ВЕ МЕСЕЧНО: Бразил планира да производи велике количине руске вакцине и извози их у Латинску Америку

Ruska vakcina

Vakcine bi mogle da se izvoze u zemlje Latinske Amerike, rekao je ambasador Brazila u Rusiji Tovar da Silva Nunjes.

- Kao što znate, počeli smo proizvodnju ‘Sputnjika Ve’ u Brazilu. Ona će moći da se primenjuje ne samo u Brazilu nego će moći da se obezbede isporuke za druge zemlje, na primer, države Latinske Amerike - rekao je ambasador.

Upitan da li vidi neke političke elemente u tome što je brazilski regulator „Anvisa“ u aprilu odbio da izda dozvolu za rusku vakcinu i zbog čega je procedura toliko trajala, ambasador je rekao da je to normalna procedura.

- Eksperti traže sve neophodne informacije od proizvođača, da ih prouče, sve to se ne dešava odmah i zavisi od dosta okolnosti. Uveren sam da upravo oni treba da određuju kakve su im informacije potrebne - rekao je on i dodao da se političari u tu situaciju ne mešaju.

Ranije danas je saopšteno da je Kolegijalni savet Nacionalne agencije za sanitarni nadzor Brazila (Anvisa) odobrio uvoz i hitnu primenu ruske vakcine, istovremeno odobrivši niz ograničenja.

Kako je saopštio direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev prve partije „Sputnjika Ve“ biće isporučene Brazilu u julu. Prema njegovim rečima Brazil će postati najmnogoljudnija zemlja Južne Amerike koja je odobrila upotrebu ovog preparata.

Podsetimo, ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u već 67 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.

Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više nego što je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024