KINA NEĆE OSTATI NEMA NA PROVOKACIJE: Oštra reakcija povodom saopštenja lidera zemalja članica G7

Tanjug

14. 06. 2021. u 08:57

KINESKA ambasada u Londonu oštro je danas osudila saopštenje lidera zemalja članica G7, ocenila da je reč o mešanju u njena unutrašnja pitanja i apelovala da se prekine s klevetanjem Kine.

КИНА НЕЋЕ ОСТАТИ НЕМА НА ПРОВОКАЦИЈЕ: Оштра реакција поводом саопштења лидера земаља чланица Г7

Foto: EPA/Depositphotos

Lideri G7 su u nedelju, na sastanku u Velikoj Britaniji, zatražili da Kina unapredi stanje ljudska prava u pretežno muslimanskoj regiji Sinđijang, pozvali da se u Hongkongu zadrži visok stepen autonomije i istakli značaj mira i stabilnosti na Tajvanu.

Kineska ambasada u Londonu je izrazila veliko nezadovoljstvo i oštro se usprotivila spominjanju Sinđijanga, Hongkonga i Tajvana, ističući da su navedene "iskrivljene činjenice i prikazane zlokobne namere nekoliko zemalja, kao što su SAD", preneo je Rojters.

U saopštenju kineske ambasade u Londonu se ukazuje da bi u jeku pandemije korona virusa i globalnog ekonomskog usporavanja, bilo korisnije da se promoviše međunarodna saradnja, umesto što se veštački izazivaju konfrontacije i podele.

- Nedozvoljeno je mešanje u unutrašnja pitanja Kine i niko ne sme da kleveta Kinu i da ugrožava njene interese. Odlučno ćemo braniti naš nacionalni suverenitet, bezbednost i interese i suprotstaviti se svakoj nepravdi i napadima - navodi se u saopštenju ambasade Kine u Londonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)