UKRAJINCI NAPALI ZBOG BAJDENA I PUTINA: Predsednik LNR otkrio šta se krije iza zverskog ubistva pobunjenika

Novosti online

11. 06. 2021. u 20:36

ŠEF samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) Leonid Pasečnik izjavio je da je diverziju na posmatračkom punktu Narodne milicije LNR, u kojoj je poginulo pet ustanika, odobrilo i isplaniralo rukovodstvo Ukrajine uoči sastanka predsednika Rusije i SAD.

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ ЗБОГ БАЈДЕНА И ПУТИНА: Председник ЛНР открио шта се крије иза зверског убиства побуњеника

Foto: Vikipedija/Printscreen

- Ne obazirući se na ljudske živote, kršeći postojeće mere o poštovanju primirja, predsednik Ukrajine namerava da na sebe skrene pažnju međunarodne zajednice uoči sastanka predsednika Rusije i SAD. Čvrsto smo ubeđeni da je ova diverzija pažljivo isplanirana i odobrena na najvišem nivou. Nepromišljeni pokušaji ukrajinske strane u stanju su da naruše krhko primirje i da dovedu do eskalacije situacije na kontakt-liniji - navodi se u saopštenju Pasečnika.

Kako je istakao, u situaciji kada je rukovodstvo republike usmereno na mirno rešavanje sukoba i u potpunosti poštuje mere o primirju u Donbasu dogovorene u julu 2020. godine, vojno i političko rukovodstvo Ukrajine preduzima „ciljane destruktivne korake ka destabilizaciji vojne situacije zbog svojih političkih ciljeva“.

Pasečnik je, takođe, saopštio da je zbog ovog događaja na posmatračkom punktu primoran da prekine svoju posetu Krimu i da se vrati u LNR. On je trebalo da učestvuje na međunarodnom festivalu ruske, slovenske kulture „Velika ruska reč“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)