ČUJU ONO ŠTO ŽELE DA ČUJU: Kako su Ukrajinci pogrešno protumačili Bajdenove reči

Novosti onlajn

08. 06. 2021. u 09:13

BELA kuća i zvanični Kijev su objavili dva različita saopštenja o sadržaju sinoćnog telefonskog razgovora američkog i ukrajinskog predsednika , nakon čega je administracija Zelenskog bila primorana da unese izmenu u tumačenje izjave Bajdena o članstvu Ukrajine u NATO, saopštava izdanje „Aksios“.

ЧУЈУ ОНО ШТО ЖЕЛЕ ДА ЧУЈУ: Како су Украјинци погрешно протумачили Бајденове речи

Foto: Printskrin

U prvoj verziji saopštenja kabineta ukrajinskog predsednika navedeno je bilo da je Džozef Bajden, navodno, ocenio da je veoma važno da se Kijevu predstavi plan po pitanju članstva u Severnoatlantskoj alijansi.

Međutim, ubrzo zatim se oglasila Bela kuća sa saopštenjem u kojem je naglašeno da Bajden nije to rekao.

- Ukrajina je pogrešno prenela Bajdenove reči i potom ispravila te navode - potvrdio je nešto kasnije i neimenovani predstavnik ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost.

Od tog trenutka u saopštenju kabineta ukrajinskog predsednika rečenica glasi tako da je Vladimir Zelenski, a ne Bajden, ocenio da je važno da se Kijevu predstavi plan po pitanju članstva u NATO.

Bela kuća, međutim, nije potom želela da komentariše da li je Bajden podržao ideju Zelenskog ili ne.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je sinoć telefonom sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i tom prilikom naglasio da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Bajden je ujedno iskoristio priliku i pozvao ukrajinskog kolegu Vladimira Zelenskog da poseti Vašington ovog leta.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu