U KINI I DALJE UVODE NOVE MERE: Svi moraju da se testiraju - restoranima zabranjen rad

Tanjug

05. 06. 2021. u 17:41

VLASTI u južnom kineskom gradu Guangdžouu danas su uvele nova ograničenja na poslovne i društvene aktivnosti, u pokušaju da zaustave širenje novih slučajeva kovid-19.

У КИНИ И ДАЉЕ УВОДЕ НОВЕ МЕРЕ: Сви морају да се тестирају - ресторанима забрањен рад

Foto: AP

Gradske vlasti su naredile da se svi stanovnici tri distrikta testiraju na koronavirus, a restoranima, teretanama, bazenima i drugim mestima javnog okupljanja naloženo je da prestanu sa radom, prenosi Rojters.

Desetak stanica metroa širom grada je zatvoreno, a najbliži aerodrom u gradu Šenžen traži za stanovnike Guangdžoua i obližnjeg Fošana da pokažu negativan test na kovid 19 pre putovanja.

Kina je danas prijavila 24 slučaja novog koronavirusa, što je nepromenjeno u odnosu na dan ranije, a od toga je 11 lokalnih slučajeva u provinciji Guangdong, gde se Guangdžou nalazi, dok su ostali uvezeni iz inostranstva.

Smrtnih slučajeva prema podacima Državne zdrvstvene komisije nije bilo.

Zvanični broj preminulih u Kini od kovid-19 iznosi 4.636, a ukupno je do 4. juna potvrđeno 91.218 slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi