RUSI IMAJU MUŠTERIJE ZA SU-57: Čak pet država jugoistočne Azije zainteresovano za lovca pete generacije (VIDEO)

Novosti online

01. 06. 2021. u 22:59

PET DRŽAVA Jugoistočne Azije zainteresovano je za ruske lovce pete generacije Su-57, saopštio je generalni direktor "Rosoboroneksporta" Aleksandar Mihejev.

РУСИ ИМАЈУ МУШТЕРИЈЕ ЗА СУ-57: Чак пет држава југоисточне Азије заинтересовано за ловца пете генерације (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Vodimo pregovore sa nekoliko država. Zainteresovano je četiri-pet država Jugoistočne Azije - izjavio je Mihejev.

Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je ruska letelica pete generacije, predviđena za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih meta. Napravljen je kao zamena za teškog lovca Su-27.

Prvi let je izveo 29. januara 2010. godine. Su-57 karakteriše visok stepen manevarskih sposobnosti, najnoviji sistem radio-elektronske opreme i slaba uočljivost („stelt“ tehnologija).

Ministar trgovine Rusije Denis Manturov je 30. maja saopštio da ruska Vojno-industrijska komisija i Ministarstvo odbrane rade na projektu modernizacije lovca pete generacije Su-57.

Ministar industrije i tehnologije Turske Mustafa Varanak je 11. marta odobrio kupovinu ruskih aviona Su-35 i Su-57 i naveo da se radi na projektima razvoja turskih lovaca.

List „Nešnal interest“ je krajem prošle godine pisao da Su-57 predstavlja realnu opasnost za NATO. Kao najveću prednost je naveo aerodinamiku aviona i konstrukciju koja omogućava visok nivo manevrisanja i odlične karakteristike za vazdušne sukobe.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!