"AUTO-PUT PREDSEDNIKA DONALDA TRAMPA": Oklahoma potpisala zakon

Novosti onlajn

01. 06. 2021. u 19:16

GUVERNER Oklahome Kevin Stit potpisao je zakon kojim će deo auto-puta biti nazvan po bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu.

АУТО-ПУТ ПРЕДСЕДНИКА ДОНАЛДА ТРАМПА: Оклахома потписала закон

Foto: EPA

Reč je o 36 kilometara dugom delu puta koji se proteže od grada Boiz do državne granice sa Teksasom, a nosiće ime „Auto-put predsednika Donalda Trampa“.

Nacrt zakona prvobitno je bio blokiran kada su demokratski zakonodavci ukazali da državni zakon, u većini slučajeva, zahteva da osoba bude mrtva najmanje tri godine pre nego što put ili most mogu biti imenovani u njenu čast, objavio je „Oklahoman“.

Republikanci su, međutim, ukinuli trogodišnji period čekanja, čime je otvoren put da auto-put dobije ime po Trampu.

Poslanici koji su podržali zakon planiraju da sami plate novu signalizaciju koja će biti postavljena duž autoputa, prenosi „Vašington egzeminer“.

​Konzervativni poslanici učinili pokušali su da auto-put imenuju po Trampu 2019. godine, ali plan je stopiran zbog zabrinutosti oko imenovanja auto-puta po predsedniku koji je još uvek bio na funkciji.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!